Werkwijze van de Aankoopmakelaar

Op het moment dat u een woning hebt bezichtigd en u enthousiast bent over deze woning, kunt u een aankoopmakelaar inschakelen. U vult het aanvraagformulier in en krijgt een bevestigingsmail met de contactgegevens van de aankoopmakelaar in uw regio. In de meeste gevallen neemt deze nog dezelfde dag contact met u op.

De aankoopmakelaar verricht de volgende diensten voor u:

Bezichtiging:
De aankoopmakelaar gaat mee naar de tweede bezichtiging voor de inspectie en waardebepaling van de woning.
Vooronderzoek:
De aankoopmakelaar voert een vooronderzoek uit naar de betreffende woning. Hierbij besteedt hij aandacht aan onder andere de kadastrale gegevens, milieubepalingen, het bestemmingsplan en de termijn dat de woning al te koop staat. Tevens adviseert de aankoopmakelaar u over het eventuele belang van een bouwtechnische keuring voor de betreffende woning.
Onderhandeling: Wilt u overgaan tot aankoop van de betreffende woning, dan voert de aankoopmakelaar de onderhandelingen voor u uit. Doordat een aankoopmakelaar hier veel ervaring mee heeft, weet hij wat een reële prijs is en weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor de woning. De onderhandelingsstrategie wordt vooraf uitgebreid met u doorgenomen. Uiteraard wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen.
Afhandeling: Na de aankoop zal onze aankoopmakelaar de koopovereenkomst en de overdracht voor u regelen.

Komt het niet tot een koop en schakelt u voor uw tweede woningkeuze dezelfde aankoopmakelaar in, dan brengt deze voor de eerste onderhandelingen geen kosten in rekening. Hebt u geen tweede keuze of schakelt u voor een tweede woning een andere aankoopmakelaar in, dan brengt de makelaar € 275, – (incl. btw) in rekening voor de reeds verrichte werkzaamheden.

Koopakte
Wanneer u tot aankoop van de woning overgaat, moet er een koopakte worden opgesteld. Hierin worden alle gemaakte afspraken vastgelegd. Meestal stelt de verkoopmakelaar deze akte op. Uw aankoopmakelaar zal de koopakte echter nauwkeurig doorlopen om na te gaan of alle gemaakte afspraken goed zijn vastgelegd en of uw belangen worden behartigd. Heeft de verkopende partij geen makelaar, dan kan uw aankoopmakelaar de koopakte opstellen.

Notariële begeleiding
Ook voor verdere notariële begeleiding blijft de aankoopmakelaar beschikbaar. Op basis van de gegevens die de aankoopmakelaar aan de notaris heeft overhandigd stelt de notaris de leveringsakte op. Zowel de nota van de afrekening als deze akte worden gecontroleerd en in aanwezigheid van uw aankoopmakelaar, de notaris en/of de verkopende partij door u ondertekend.

Interesse in een erkende aankoopmakelaar?

Heeft u interesse in een erkende aankoopmakelaar, dan kunt u ons aanvraagformulier invullen. Aanmelden is geheel vrijblijvend. Na het invullen van het aanvraagformulier ontvangt u een mail met de contactgegevens van een aankoopmakelaar bij u in de buurt. Deze neemt meestal binnen één dag contact met u op.

Uw privacy

Wij hechten veel waarde aan uw privacy. In ons privacybeleid leest u hoe wij met uw persoonlijke gegevens omgaan.